top of page

OVER JOUW

VITALITEITSPLAN

Jouw Vitaliteitsplan: een plan voor jou op maat.
Ik ben Jouw Vitaliteitsplan gestart omdat ik geloof in een complete aanpak voor vitaliteit: zowel mentaal als fysiek. 

Want gezondheid is meer dan alleen 'niet ziek zijn'. 

Omdat mijn achtergrond in de re-integratiebranche ligt en 1 op de 6 medewerkers op dit moment stress- en burn-out klachten ervaart  tijdens zijn werk ervaart (TNO, 2020) heb ik ervoor gekozen me eerst hierin te specialiseren. Vooral onder vrouwelijke managers en young professionals stijgen deze cijfers erg hard.

Als coach ga ik aan de slag om jouw balans weer te herstellen. Ik begeleid je terug naar het juiste evenwicht en energieniveau en geef je inzicht in je patronen en belemmerende overtuigingen. 

Nieuwsgierig? 

Neem contact op voor gratis adviesgesprek.

photo-1502230831726-fe5549140034.jpg

WAAROM EEN VITALITEITSCOACH?

Ieder van ons heeft wel voorbeelden in zijn of haar omgeving van mensen die kampen met stressklachten, spannningsklachten, gebrek aan beweging, rugklachten en overgewicht.

Stress op het werk is beroepsziekte nummer 1. Er zijn op dit moment 1,4 miljoen mensen met burn-out klachten in Nederland (16% van de beroepsbevolking) (bron: TNO, 2020). 

Welvaartsziekten, oftewel gezondheidsschade door leefgewoonten die samenhangen met de moderne welvaart, worden volgens de Wereldgezondheidsorganisatie voor 75% veroorzaakt door levensstijl. Dit betekent dus dat wij hier als mensen ook voor 75% invloed op hebben op het voorkomen ervan en het behoud van onze gezondheid. 

Een vitaliteitscoaches helpt mensen (zowel particulier als binnen bedrijven) in de begeleiding naar een optimale balans tussen een gezonde geest en vitaal lichaam. Een vitaliteitscoach werkt zowel preventief als curatief. Ik geef inzicht in alle aan levensstijl gerelateerde klachten met als doel om structurele veranderingen aan te brengen in het gedrag van mensen, zodat ze niet alleen vitaler worden, maar ook meer in balans zijn.


Want vitaliteit is meer dan alleen gezond leven en bewegen. Het gaat ook om zingeving en je sociale omgeving.

Heb jij ook behoefte aan een gesprek om te bekijken hoe jij vitaler in het leven kan staan? Neem dan contact met me op.

 

BEROEPSVERENIGING & ACCREDITATIE

Beroepsverenigingen behartigen de belangen van de leden, geven bekendheid aan een bepaald beroep, richtlijnen voor de kwaliteit van een beroep en onderhouden contacten met verzekeraars.

Onderstaand een overzicht van de opleidingen die ik heb afgerond met bijbehorende accreditaties:

- Stress- en Burn-out Coach: SNRO,  BATC (deelaccreditatie)
- Vanaf de zomer 2021: Trainer Hormoonfactor: SNRO, NWP, MBOG (12 punten), KNOV (16 punten), BATC (deelaccreditatie)
(Bron: Sonnevelt Opleidingen)

Voor mij is het belangrijk dat ik me persoonlijk blijf doorontwikkelen, bijscholen en op de hoogte ben van de laatste kennis en onderzoeken over vitaliteit. Ik ben daarom dan ook aan het onderzoeken bij welke beroepsvereniging daar het beste bij past. Meer nieuws daarover volgt binnenkort.

bottom of page